Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ LIONS [ΣΥΝΘΗΜΑ-ΣΚΟΠΟΙ-ΣΤΟΧΟΙ]


Η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών LIONS, όπως είναι η επίσημη ονομασία τους, είναι η μεγαλύτερη Μη Κυβερνητική Οργάνωση εθελοντικής προσφοράς στον πλανήτη. Βρίσκεται σε περισσότερες από 200 χώρες, αριθμεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο ενεργά μέλη και είναι εκπρόσωπος όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της υφηλίου στην ολομέλεια του Ο.Η.Ε.. Από το 1978 οι Lions είναι μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ από το 1947 έχει εγκαινιασθεί η συνεργασία της Οργάνωσης με τη UNICEF, την UNESCO, την UNEP και την WHO.

Η λέξη L I O N S μπορεί να εκληφθεί και ως ακροστιχίδα της αγγλικής φράσεως Liberty Intelligence Our Nations’ Safety, η οποία μπορεί να αποδοθεί ως: Ελευθερία, Διανόησις, η Ασφάλεια των Εθνών μας.

Σύνθημα των LIONS είναι το γνωστό WE SERVE, ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ. Αυτός είναι ο αληθινός, ουσιαστικός και βαθύτερος σκοπός: η εθελοντική και χωρίς αμοιβή παροχή υπηρεσίας στον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο, τον πεινασμένο, τον ηλικιωμένο, τον τυφλό, τον άνεργο, τον αποπροσανατολισμένο, τον μόνο.

Οι Λάιονς (LIONS), ή επί το ελληνικότερον, οι Λέοντες δραστηριοποιούνται στις κατά τόπους Λέσχες τους με βάση δύο ομάδες προτάσεων ή δύο «δέσμες ιδεών», που έχουν καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες ως «οι Αντικειμενικοί Σκοποί» και «ο Κώδικας Ηθικής» των LIONS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.