Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ LION



Κάποιος που επιθυμεί να εισέλθει στις τάξεις του μεγαλύτερου μη κυβερνητικού οργανισμού προσφοράς υπηρεσιών των LIONS INTERNATIONAL πρέπει να γνωρίζει πως οφείλει:

Ø να παρίσταται όσο πιο συχνά γίνεται στις προκαθορισμένες συνεδρίες (οι παρουσίες αξιολογούνται και επιβραβεύονται με διεθνή βραβεία).

Ø να προσέρχεται στον λαϊονισμό με θετική διάθεση συνεργασίας, κατανόησης και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών. Η αρχή της αλληλοβοήθειας και το «δέσιμο» μεταξύ των Lions αποτελεί άγραφη, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της οργάνωσής μας. Οι Lions του κόσμου συναντώνται τακτικά ετησίως σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια, σε Forum και σε συνεδριάσεις Περιοχής, Ζώνης ή Θέματος. Οι Λέσχες έχουν την δυνατότητα της διδυμοποιήσεως ή της αδελφοποιήσεως με όποια άλλη Λέσχη του κόσμου.

Ø να έχει την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει το πρόγραμμα δράσεων της Λέσχης του και τα διεθνή προγράμματα του λαϊονισμού από κοινού με τα άλλα μέλη. Ο λαϊονισμός είναι μια «ακριβή» ενασχόληση. Οι παλιοί Lions συνηθίζουν να λένε πως «ο Lion είναι συνέχεια με το χέρι στην τσέπη».

Ø να κάνει πράξη το μεγαλύτερο στόχο της οργάνωσής μας το «ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ». Οι Lions είναι συνέχεια στην υπηρεσία της κοινότητάς τους και ολόκληρου του κόσμου. Πρόκειται για εθελοντική οργάνωση και η παροχή βοήθειας προς τους αδύνατους είναι το πρώτο μας μέλημα.

Ø να έχει τη διάθεση να μάθει τις αρχές και τις παραδόσεις του λαϊονισμού. Λαϊονισμός χωρίς παραδόσεις είναι «ανάλατος» λαϊονισμός. Οι Lions λειτουργούν βάσει κανονισμών, καταστατικών και τυπικού. Διαθέτουν λαμπρές τελετές, οι οποίες αν δεν πλαισιώνονται με την ανάλογη σοβαρότητα μπορούν να καταντήσουν αφορμή γελοιοποίησης τόσο της οργάνωσης, όσο και των μελών.

Ø να είναι σε θέση να διακρίνει την απλότητα από την απλοϊκότητα. Οι Lions είναι απλοί στους τρόπους και τα μέσα, δεν είναι όμως απλοϊκοί στη σκέψη, στις δράσεις και στην εμφάνιση. Όταν προσφέρουν έργο το κάνουν με απλότητα και αγάπη. Όταν συμμετέχουν σε επίσημες εκδηλώσεις ξέρουν να εντυπωσιάζουν και να περιβάλλουν την οργάνωση με το κύρος που της αξίζει.

Ø να αντιλαμβάνεται πως τα αξιώματα συνεπάγονται ανάληψη ευθύνης, αποτελούν ευκαιρία προσφοράς υπηρεσίας και απόδειξης της προσωπικής αξίας του αξιωματούχου. Τα αξιώματα είναι ετήσια και ΟΛΟΙ υποχρεούνται με τη σειρά που θα αποφασίσει η Λέσχη να υπηρετήσουν σε όλα τα αξιώματα. Τα μέλη αποδίδουν σεβασμό και αφοσίωση στον εκάστοτε πρόεδρο, ο οποίος δίνει το στίγμα του στη Λέσχη.

Ø να καλεί προσεκτικά νέα μέλη. Νέοι Lions γίνονται μόνον κατόπιν προσκλήσεως, η οποία γίνεται με τρόπο συγκεκριμένο. Οι Lions αποτελούν κλειστό club και αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί η εσωτερική συνοχή και το κύρος της οργάνωσης.

Ø να φέρει το pin των Lions στο πέτο του τουλάχιστον όταν λειτουργεί ως Lion. Οι Lions φέρουν πάντοτε στο πέτο τους με υπερηφάνεια το διεθνές σήμα τους. Αυτό βοηθά στην αλληλοαναγνώρισή τους, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των μελών και του αισθήματος της «συμμετοχής σε μια ομάδα».

Ø με ένα λόγο να είναι καλός Lion.

Όποιος νομίζει πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις ή πως κάτι από τα παραπάνω δεν τον εκφράζει ασφαλώς μπορεί και οφείλει ως ώριμος, ενήλικας άνθρωπος να το δηλώσει πρώτα στον εαυτό του και να προτιμήσει να ασχοληθεί με κάτι άλλο διαφορετικό από τους LIONS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.